-----------------------------------
Emil
29 Apr 2008 14:22


-----------------------------------
Salut,
din punctul meu de vedere nu ai facut vreo greseala.... Eu automatizez procesul de fotografiere cu DSLR Focus (software) unde introduc numarul de expuneri, valoare ISO si durata fiecarei expunerii si puaza intre expuneri (pentru a avea suficient timp la transferul fisierului pe laptop).
Pentax 100D nu stiu cum se comporta din punct de vedere al zgomotului. Posibil ar fi un nivel ISO prea mare setat in camera (zgomotul creste o data cu cresterea valorii ISO). Eu folosesc in functie de calitatea cerului un ISO 400 sau eventual ISO 800 (pe iarna si cer curat).
Ti-am trimis pe email un CR2 lightframe si un CR2 darkframe, pentru nivelul de zgomot studiaza darkul (e facut la o temperatura de cirtca 20 grade Clesius) nu stiu daca le-ai primit.
Poate ca idee, fa o poza cu acceasi durata de timp, pe la aceeasi temperatura dar cu obiectivul acoperit si astfel obtii nivelul de zgomot al camerei. Variaza si valoarea ISO pentru a vedea care este valoarea optima pentru camera.
Senzorul nu cred sa fie stricat, daca pixelii sunt morti apar atunci pe oricare poza indiferent de durata expunerii. Iar de racit camera se poate dar implica deschiderea carcasei, modificarea ei, adaugarea de elemente etc. etc. ceea ce nu recomand decat atunci cand vrei o camera special modificata pentru astronomie (vezi modificarea Baader care se face doar la Canon-uri din cate stiu eu).
Pune sample-urile alea sa vedem ce e cu ele, pana atunci poate gasesc ceva despre Pentax 100D-ul tau poate poate rezolvam ceva...

Numai bine
Emil