-----------------------------------
sorin georgescu
09 Mar 2025 11:37


-----------------------------------
Dumitru Pop, sa le folosesti sanatos! Ai vazut ca nici Svbony nu-s chiar de aruncat la pretul lor mic. Am o intrebare, cum a fost cu taxele vamale (TVA) ? Prin ce metoda au trimis ? Ce curier, sau cumva Posta Nationala ? (daca au trimis din UE e simplu, nu exista taxe. Dar site-ul lor e din China si acolo preturile sunt fara TVA. Am vazut ca pe Aliexpress e chiar mult mai scump decat direct de la ei).

Din ce am patit eu cumparand direct din China, daca ei trimit prin Fedex sau DHL esti fript. Primesti email de la DHL sau Fedex si iti cer toate cele ca sa te vamuiasca, adica factura (daca o ai) sau poza/dovada anunt, declaratie scrisa de tine, act identitate, numar EORI, extras bancar al platii..... etc. Cand am primit cu Posta Nationala a fost mai simplu, nu m-a cautat nimeni, am primit la Oficiul Postal coletul la care era atasata "nota de plata" tip "crede si nu cerceta" insa oleaca mai ieftina decat in cazul companiilor private gen DHL si Fedex care doar numar la pantofi nu mi-au cerut si aplica legea la sange! (pana iti iese borsul pe nas - si asa m-am lecuit de astia! - statul are nevoie de bani, colecteaza taxe, pun mujicul la fum de ardei cu capul in jos ca are de platit pensii speciale de 10 ori mai mari ca in America, sporuri de stres, de PC, spor de gandire, de munca 1 ora pe zi, al 14-lea salariu, sport de concedii in Dubai si Monaco, sume de protocol pentru golf, etc, etc precum si salarii de 11.000 euro pe luna la stat pentru sefii numiti politic, adica ginecolog la agricultura, electronist la ape si paduri, etc, etc).