-----------------------------------
URANUS7
23 Mar 2025 23:17


-----------------------------------
Bravo Iulian!  :)

Important e să rămâi mereu optimist si sa testezi spre mai bine. A&#537;a am fost/sunt &#537;i eu. Asta e secretul succesului pentru cineva care chiar vrea să muncească &#537;i se implică mult.


Indiferent de lungimea de undă in spectrul solar sau de lă&#539;imea benzii, pe mine mă impresionează &#537;i-mi place mult dinamica peisajului dar in mod special, evident, detaliile lui.
Eu am si posibilitatea ca să îngustez mai mult lă&#539;imea benzii, cu o simplă modificare (custom), pe viitor.
Totul se va întâmpla însă cu pa&#537;i mărun&#539;i. Din păcate  România nu stă bine nici la capitolul rezolu&#539;ie atmosferică medie. A&#537;a încât, la focale lungi, apar probleme / cerin&#539;e atât la captură cat si la caracteristicile camerei. Acum ma interesează si ma joc mai mult cu focale lungi. Discul întreg? Doar când sunt mai multe fenomene interesante la momentul t, evident si cu protuberante spectaculoase.

Ieri, 22 Martie, am "tratat" o singură zona - AR14036, seeingul fiind sub orice limita in ciuda aparentelor.
După ce am muncit vre-o 2 ore am renun&#539;at &#537;i era cat pe-aci sa &#537;terg înregistrarea. Peste noapte mi-a venit o idee, am reluat altfel procesarea &#537;i iată ce am ob&#539;inut (pun mai jos), la FL~ 9.5 m. 

Ideea de bază e că trebuie să  gânde&#537;ti un pic mai mult pană să arunci "la co&#537;" o captură aparent slabă. :)