-----------------------------------
plc
05 Apr 2025 19:02

achizitie star tracker pentru astrofotografie
-----------------------------------
Va salut  colegi dragi  ,  sunt  un impatimit  al astrofotografiei  la inceput de drum inca  in cautarea  unor echipamente  ptr ceva mai bune rezultate  . Am  folosit  pana acum  un Star Adventurer 2i Wi-Fi ce are o capacitate  de 5  kg  desi eu nu am pus  mai mult de 2  kg cred  pe el , mi-am  dorit sa incerc  sa folosesc si teleobiective  cu focala peste 400 (  cum ar fi  tamron 160-600 mm )   si mi s-a recomandat  sa nu  ma complic fiindca  mecanica trackerului nu este asa de lina incat sa iasa pozele  cat  de sharp  ar fi nevoie .

Teoretic acum sunt in cumpana  ori sa-mi vand toate echipamentele  care le mai am ori sa mai  fac  o investitie  destul de solida  ptr a trece la nivelul urmator ptr mine ,  nebule  sau  niste capturi  mai  detaliate facute cu focale mai  mari de 300 mm . Am  incercat aproape  un an  sa ma lupt cu ideea sa-mi vand arsenalul  format in timp  dar sincer acum ca vine iar caldura nu  cred ca nu voi regreta si  nu-mi va fi  dor de noptile  petrecute langa tracker  si aparat .

Asadar  va rog  ceva sfaturi  in ce priveste achizitia unui  tracker  ce ar da rezultate cu  un 160-600 mm ,  cea mai defavorabila alegere in cazul in care aleg focala variabila ca sa pot folisi obiectivul si  la wildlife .


Am aici  o lista  cu ce trackere am gasit  :

 Star Adventurer Gti     2900 lei  capacitate 5  kg;
 Star Adventurer 2i Wi  2300 lei  capacitate 5 kg ;
 Bresser cu trepied si pana ecuatoriala  2300 lei  2.5  kg ;
 Skywatcher NEQ-5  2200 lei  9 kg ;
 Bresser StarTracker PM-100 1900 lei 2 kg ;

 Va rog daca aveti alte idei  sunt bine venite . Teroetic  incarcatura  monturii pe trecker  nu va avea mai mult de 2,5 kg  in cazul in care  folosesc un teleobiectiv  cu focala mare ,   daca aleg sa merg  pe cele cu focala fixa incarcarea va fi  in jur de 1  kg sau  1.5  , insa ma intereseaza ca  trackerul sa fie cat ma smooth , in ceea ce priveste  gasirea  obiectivelol nu-mi fac griji nici la focala  de peste 300 mm  .