-----------------------------------
romh
12 Apr 2025 19:49


-----------------------------------
ma refeream la faptul ca binoclurile ofera vedere stereo, adica cu ambii ochi. Poate ca terminologia este diferita - sper ca vederea prin binoclu se numeste stereo... am vazut ca unele modele au si plate solving, dar pretul e un pic cam mare pt mine cel putin. Ideea cu printarea 3d este iar foarte buna. Ma gandesc ca iti poti cumpara ce oglinzi/lentile vrei si inlocui cu usurinta.

despre pulfrich -- da-i o sansa... sunt aplicatii destule. Sunt tot felul de animatii de exemplu cu rotatia lui jupiter in timpul anului, sau in muzee/expozitii poti gasi tot felul de prezentari cu rotatia planetelor in jurul soarelui. Pentru un organizator de astfel de expozitie poate fi o atractie curioasa pt invitati - cum anume o realizezi, ca e vorba de AR/VR sau doar o pereche de ochelari de soare, e alegerea ta. altfel o sa ne uitam la imagini generate de AI, sau o sa trebuiasca sa ne punem o galeata in cap pt VR. Mi-a sarit in amintire pt simplitate - ca exemplu de vedere stereo - asa cum cred ca ofera binoclurile.