-----------------------------------
Quasar
26 Apr 2025 12:17


-----------------------------------
Alt meteorit breccie lunara . Cu vreo 2 ani inainte de recuperare , pe traiectoria aproximativa locului unde a fost descoperit , am vazut un meteor mare , fiind noapte nu am vazut fum , doar coada luminoasa . Nici vorba de vreo sansa de a fi recuperat pe atunci . 
..Si totusi  , e posibil sa fie chiar el . Traiectoria ducea undeva in centru orasului , greu de estimat , deoarece nu am vazut exact inclinarea , avea unghi  in jur de 40-50gr . 
Cum mai nou am ajutor serios , nu mai trebuie prea mult noroc . Exista in tot orasul niste omuleti harnici , care scot toate  pietrele din toate parcurile si toate rondourile . Cu putina atentie stiind ce sa cauti , iti sare in ochi daca e ceva . Asta am patit , stind dupa autobuzul 33 la iesire din parcul central , era un morman de pietre la 2metri de alee , norocul piesa era clar vizibila nu a trebuit sa caut , si oricum rusinea face parte din meserie  . Este destul de afectat anorthitul pe toata suprafata , nu mai este alb doar mici portiuni . Meteoritul are 520gr. "Botul"  , clar mai afectat are alta culoare .