-----------------------------------
Quasar
04 Mai 2025 14:55


-----------------------------------
Inca  odata ceea ce colectionezi /crezi , e ok , ai ochi de vinator de meteoriti , ai ambitie , esti  ~(documentat ) eu nu invat decit din surse vest . Acum sa inveti si sa ai mostre nu e tot , cauta in urma cu ceva pagini ce spunea un prof de geologie , despre meteoriti lunari ...vizavi de studentii lui , cu sertare proprii . Ai tot ce trebuie pentru a avea colectie Romineasca de meteoriti lunari , dar  credinta , de nici un fel . Asa ca bafta la shopping . Eu nu suport meteoriti din Asia /africa 
Nu stiu ce esti de profesie , virsta , cum ai invatat , dar breccia nu e fragment de roca colturos , ci mineral mare pe terra , mic pe luna , nu neaparat colturos dar  marea parte  . Eu nu ma bag in colectia ta ,  poti oricind sa negi ceea ce postez .

Astazi am gasit aceasta chestie nu arata nici a piatra normala dar nici a altceva cunoscut mie. Dealtfel se deosebea clar de rocile din jur, din acest motiv mi-a si atras atentia. Am vrut sa postez la Pietre terestre.... ca sa nu deranjez aici dar a fost inchis acel topic.
Are cineva experienta si poate spune daca e o piatra normala sau altceva?

Salut , cind ai publicat acea piesa pe topic  eram out  . Ai grija ce faci cu bijuteria , cel mai sigur e  meteorit lunar , aproape forma clasica . 
Toti cei ce posteaza ~meteoriti , nu bag in seama daca nu apar cel putin 4 poze cu mostra . Sus, jos , fata , spate , si clare . Dupa  forma , crusta , linii curgere , vene soc  , etc .

renclod.

Trebuie sa te hatarasti ce vrei , si cu toata ingaduinta , nu ai ceva palpabil /vizibil fata de mine , eu ma chinui , dar stiu ca ceea ce am e marfa . Dar daca mergi pe calea sigura , e un zid de beton . Asta evita Polonezii si alti , si astfel taie meteoritul la care pierde , si trebuie sa ai mostre , in spate , adica condrite cu kg , ca sa amortizeze . ....Asa cu condrite ai ratat tot . Daca cumperi lunari 1-2 grame , in 20-30 ani ii pierzi . Alternativa e colectia de zeci de kg de meteorit  diverse clase . Aici se mai discuta pe timp de . 
Cind sint contrazis , nu mai colaboram , fiecare cu Romania lui . Ca la romales ! 
Toata lumea stie ca nu cumpar nu vind .