-----------------------------------
Bivanus
17 Mai 2025 20:02


-----------------------------------
Din seria nu aduce anul ce aduce ceasul, am schimbat paleta coloristica de la rosu la negru cu verde   :D Montura SkyWatcher Wave 150i , pe trepied SkyWatcher EQ5 , cu adaptare si extensie PE200 de la ZWO.Ansamblul este solid asa cum ma asteptam , si dupa nitzica transpiratie rece pe spinare functioneaza.

Transpiratia a aparut de la faptul ca in manualul facut de un maestru international in limbajul de lemn - probabil pt ca e tradus din Chineza si tonurile pe care se bazeaza aceasta limba se transpun mai greu in alfabet latin - zice ca "low voltage" este semnalizat de "fast blinking" Toate bune dar si conexiunea wi-fi este semnalizata prin "blinking" Care e fast si care e normal numa Confucius stie, cert e ca indiferent la ce am conectat ( de la 12.00 Vdc la 12.85 Vdc pe multimetru) blinkuia la fel.

Asa ca am continuat conectarea pe wifi, si am facut primele miscari pe aplicatia SynScan. Am pus apoi AsiAir si l-am conectat, inteleg ca ar fi existat unele probleme la aceasta conectare - mie nu mi s-a intamplat , am declarat Asi-ul Home Base si s-au inteles intre ele. De precizat ca am selectat din lista de monturi posibile "SkyWatcher AZ-GTi/SynScan WiFi" sunt acolo vreo trei obtiuni , stie si de EQ Mod dar ma depaseste. De asemenea , in softul Asi este si un detector de tensiune, poate nu cel mai precis din lume dar la 12.8V pe aparatul de masura zicea 13V in Asi ceea ce e zic eu onorabil. Testarea a fost "dry run" la interior ca afara ploua , dar s-a dus unde i-am cerul si a gasit pe geam Luna :D

Acum partea trista: este oribila decizia de a amesteca mufe de 2.1mm cu 2.5mm pe alimentari. Total ilogica si pentru ca folosesc aceeasi tensiune , nu mai e cu 5V vs 12V ca pe vremuri sa zici ca scoti fum din EAF sau ceva. Am gasit adaptor la 90 grade pentru USB si pentru 5.5x2.1mm dar nu gasesc neam pentru 5.5x2.5mm Chiar si cu adaptoare va trebui sa investesc in niste inaltatoare daca vreau sa montez si EAF pentru ca acesta sta mai jos decat planul barei vixen si va agata mufele.  

PS. Daca se poate,poate ma ajuta un moderator sa schimb titul thread-ului in "De la ZWO AM5/AM3 la SW Wave 150i"