-----------------------------------
CristiB
20 Mai 2025 11:23


-----------------------------------
Probabil ca acea corectie mai buna a ocularelor lui M5 a rezultat in urma testelor facute cu aparatura specifica in acest sens,  dar privind personal prin ele mie mi se pare invers. M7 are o rezolutie mai buna si reda culorile intr-un mod mai intens si mai viu. Deasemenea campul in care imaginea isi pastreaza calitatea de la foarte buna spre buna e mai extins la M7. La M5 chiar ma deranjeaza acele cercuri de la marginea campului unde imaginea e deja distorsionata. Banuiesc ca toate aceste deosebiri vin tocmai de la modul diferit de constructie a ocularelor. 
Insa cea mai importanta deosebire dintre M5 si M7 la capitolul vizual  e ca M7 ofera o usurare a observatiilor mult mai buna.  La mine personal dupa 10-15 minute de observatii cu M5 imi ametesc ochii (&#128578;) si apare o senzatie de durere. Mi s-a mai intamplat asta si cu alte 2-3 binocluri de la firme diferite si a trebuit sa scap de ele. Nu stiu de unde apare senzatia asta si nu pot spune daca binoclurile nu erau in ordine sau pur si simplu calea mea anatomic-optica. La M7 usurarea e mai buna pentru mine insa nu asa de buna cum e in cazul binoclului Swarowski SLC 8x56. Cu SLC-ul am avut senzatia ca daca as sta 24 din 24 cu el la ochi nu s-ar simti nici un inconvenient asupra ochiului.  Nu stiu cum isi fac astia de la Swarowski lentilele si toata sticlaraia din binocluri dar ei nu le clasifica nici ca fiind  ED nici SD si nici APO si tot mai bune sunt decat ale altora. 
Revenind la M7 probabil ca aceasta usurare a ochilor in timpul observatiilor tot de la ocularele diferite rezulta,  asa ca pe mine personal statistica de pe bancul de probe, in cazul in care chiar asa ceva o fi fost si nu doar comparatii vizuale subiective,  nu prea ma ajuta.  Dupa cum am mai spus tema aceasta e foarte sensibila si rezultatele difera de la persoana la persoana. 
Pe M7 l-am cumparat pentru ca am achizitionat un apartament in Romania si am vrut sa am acolo unul tot timpul fara sa mai car cu mine ce aveam deja, unul nici prea ieftin dar nici extraordinar de scump.  Se pare ca alegerea a fost buna.