-----------------------------------
StarChild
22 Mai 2025 10:17


-----------------------------------
Wave100i am eu de cateva luni, dar il folosesc ptr vizual, cu Intes MN57, am apucat vreo 5 iesiri la cer doar. Am montat si a a2a prindere de telescop, dar rareori folosesc ambele prinderi simultan.

Cateva remarci:
- e usurel, silentios, grab&go, mai ales cu trepiedul de carbon.
- aplicatia e ok sa te conectezi pe WiFi, dar pe BT nu e asa stabila conexiunea, pare ne-optimizata ptr asa ceva. Pe cablu serial inca nu am testat-o.
- nu imi place pozitia mufei de alimentare (in "varful" monturii) deoarece, mai ales in mod AZ, cand rotesti pe AZ montura cablul se poate infasura in jurul corpului si prinderilor de telescop. Motoarele/reductia e suficient de puternica si suficient de silentios incat sa NU AUZI practic cand iti sectioneaza cablul de alimentare (nu auzi nici o variatie de zgomot care sa te duca cu gandul ca montura "s-a intepenit" in ceva). Pur si simplu mi s-a oprit si nu intelegeam de ce... firul era forfecat mai jos undeva unde s-a infasurat intre clama de prindere a sinei Vixen si corpul monturii. Noroc ca era un prelungitor (un cablu Y cu 4 terminale...practic unul dintre terminale a fost taiat).

o sa incerc si cu luneta de 150F5 (aia are vreo 9kg) si cu C8HD sa vad cum se simte , dar nu am emotii prea mari, pare bine inchegata. Cel putin vizual sigur e ok. Fotografic, nu ma pronunt ca nu am incercat.