-----------------------------------
zoth
22 Iun 2025 10:08


-----------------------------------
Poate un moderator doreste sa desparta discutia ce nu mai are legatura cu subiectul din titlu.

 ... ai pus la ochi un binoclu super calitativ....salut voios, daca nu ai bani sa il iei practic ai facut o gafa pt ca oricum nu o sa mai fii multumit de altele mai slabe ... 

Afirmatia asta e in mare parte adevarata, fir-ar sa fie!  :evil: ... dar eu zic sa nu exageram totusi, un binoclu bun este unul care iti bifeaza cerintele, altfel nu. Pentru mine conteaza transmisia, luminozitatea, claritatea, sharpul, contrastul si corectia pe camp, prima si ultima fiind cele mai importante. Aceste cerinte pot fi indeplinite de mai multe binocluri si nu doar de cele Swarovski, asa incat mi-am gasit un bun partener in Fujinonul pe care il detin acum. Nu am sa-i reprosez nimic deoarece imi bifeaza toate cerintele si sunt super multumit.
De cand il detin am incercat sa-i gasesc un partener mai micut, mai de mana, cu un focus mai rapid si usor, care sa-l poata seconda chiar si intr-un mod mai personalizat insa nu am gasit pana acum. Mai am insa sperante  :) 
Am incercat si unele modele de Swarovski si nu toate mi-au placut, cu Habichtul 10x40 modelul mai vechi chiar nu m-am inteles deloc iar prin cel nou nu am privit suficient incat sa-mi fac o parere. Dimpotriva, Habichtul 7x42 mi-a placut indiferent ca a fost model vechi sau nou.
Ne aflam asadar in tara perceptiilor subiective ..