-----------------------------------
Erwin
26 Iun 2025 07:58


-----------------------------------
Super, Mircea! 

Eu am făcut mai pu&#539;ine în domeniul ATM în ultima vreme, am fost ocupat să finalizez un proiect de suflet la care ideea datează din secolul trecut, când eram încă student! Mi-a luat ceva timp să mă apuc, am început să adun ceva materiale &#537;i componente de prin 2021. Rând pe rând, mai de la fier vechi, mai din târg am adunat ceva profile &#537;i plăci de aluminiu destul de mari pentru "caroserie". Profilele U din fier nu le-am folosit, ar fi ie&#537;it mult prea grea toată hardughia. Doi amici m-au ajutat să găuresc precis vreo 2 plăci &#537;i să fac ni&#537;te piese custom pentru &#537;inele cu patine pe ma&#537;inile lor CNC, fără de care nu a&#537; fi putut ob&#539;ine deloc precizie. 

Anul acesta am profitat de ni&#537;te oferte de la poporul harnic &#537;i preten &#537;i am completat ma&#537;inăria cu un kit spindle+VFD de 2.2KW &#537;i un kit controller DDCS Expert 2.1 în 4 axe. Încă nu este totul gata însă deja am făcut vreo 3 piese pentru partea de consolă care aduce motorul de frezare unde trebuie. 

Trag nădejdea că ma&#537;ina asta mă va ajuta să ob&#539;in anumite piese mai complicate necesare în ATM a&#537;a că nu e tocmai offtopic.