-----------------------------------
Cristian Kata
12 Iul 2025 16:17


-----------------------------------
Se pare ca a crescut pretul la binoclul lui Sorin, nu glumesc. Mai oameni buni, sa vedeti ce am patit: am recomandat binoclul asta, doar dupa review-ul lui Sorin, la vreo 3 persoane, care l-au si cumparat. Ma asteptam sa aud pe urma ca e super bun...si asa mai departe, doar ca nu a fost chiar asa, unul a zis ca e foarte bine...doi ca nu e chiar ceva wow, in fine, eu am stat linistit oarecum, cum ca nu ar avea ce sa nu le placa inafara de faptul ca poate au asteptari exagerate. Saptamana asta a ajuns la mine unul din cele 3 bucati, culmea, de la cel care era mai multumit :). Eu l-am pus rapid la ochi dupa ce a ajuns, era spre seara, si imediat mi-a venit sa imi dau palme pt recomandarea facuta, nu stiam inca de unde provine imaginea proasta dar...de nervi nici nu m-a interesat pe moment, era clar ca ce scrie aici in review nu are nici o treaba cu ce am eu in mana. Ma tot gandeam, cum poate Sorin sa nu vada cat de dezastru e binoclul asta? M-am uitat si a doua zi pe lumina si tot asa, nu imi placea deloc, si cand mai vedeam faza cu camp clar pana spre margine scris aici de Sorin...mai rau ma enervam :). L-am pus la loc din nou in ideea ca urmeaza sa il trimit la proprietar care oricum era multumit. Azi am zis sa il purec putin si sa vad ce si cum amanuntit, si am gasit problema: este un rebut, da , un rebut. Imaginea pe tubul drept corespunde cu ce zice Sorin, imaginea pe tubul stang....e jale, mai exact, partea centrala este identica in ambele tuburi, corect focalizata, clara, dar dupa un 50-60% din raza spre exterior, pe tubul stang imaginea nu se mai focalizeaza corect indiferent ce faci, are un astigmatism ca in pozele de pe net unde iti arata ce e astigmatismul, adica foarte pronuntat, pe stele nu m-am uitat pt ca nu au fost, dar m-am uitat la becuri, pot sa va spun ca in zona cu buba, unde zic ca are astigmatism, este ceva de groaza, niste deformari geometrice si defocalizari...sincer eu nu am mai vazut chiar asa la nici un binoclu. Am intors binoclul invers, nu cumva sa fie de la ochi problema...etc, nici vb, binoclul este un rebut inacceptabil. De asta zic ca binoclul lui Sorin s-a scumpit. Voi va dati seama ce mizerie? Vorba unui coleg de forum, nu mai stiu daca vorbeam cu Tudor sau cu Daniel, si zicea cam asa "la APM este o exceptie sa nimeresti ceva bun, daca e fara probleme...ceva nu e in regula", are perfecta dreptate, si nu e vorba doar de APM. Oamenii dau niste bani, nu putini,adunati nu usor, si cand sa se bucure...dezamagire totala, unii nici nu isi dau seama ca are probleme, si atunci ei cred ca asta e nivelul la banul platit. De asta am zis ca review-urile nu mai au valoare, pot maxim sa iti spuna cam asa "vezi ca binoclul asta, al meu, este bun, mai sunt de vanzare dar nu e sigur ca mai gasesti inca unul bun, poate da dar poate ca nu".