-----------------------------------
Cristian Kata
13 Iul 2025 21:13


-----------------------------------
Stai un pic ca nu m-ai inteles, cand am zis "daca nu gasim" a fost o expresie referindu-ma la noi toti in general. Personal am ajuns la binoclurile care ma multumesc si nu sunt in cautare, ca am niste curiozitati este adevarat dar nu sunt in cautare. Si ca sa dau si exemple: la 7x ma multumeste total Zeiss 7x50B la care nu am absolut nimic sa ii reprosez, 8x nu am ceva special si nici nu ii simt nevoia pt ca am 7x cu care vad ce nu vad cu 8x mediu, la 7x un binoclu excelent si la un pret de nimic este BPT 7x50 dar nu toate variantele, este concuretul lui Habicht 7x42, mai rar asa binoclu la rusi. La 10x Fujinon e perfect iar daca e prea greu sa zicem optez pt Meade masterclass pro 10x42 ed care iar e perfect pt mine, ar mai fi Conquest 10x42 care dpmdv nu isi merita pretul sub nici o forma, asa ca il prefer pe Meade din mai multe motive, chiar daca definitia lui Conquest este peste Meade pe centru, dar nu am nevoie personal de o rezolutie traznet si imagine rece ca la Conquest care chiar ma enerveaza, asta nu inseamna ca Conquest nu e bun, e bun pt altii cu alte cerinte (mai mari decat ale mele). Deci sunt multumit cu ce am, sigur nu as face schimb cu Swarovski, stiu ca nu ma crezi dar iti spun si de ce: eu il folosesc preponderent din mana inclusiv Fujinon, un roof cu obiective de 56 mm este un binoclu cu centru de greutate mult in fata, mie mi se par foarte incomode, deci din start eu nu vreau roof cu 56 mm la obiectiv indiferent de calitate, nu vreau. Alta persoana o sa aibe alte cerinte. Poti sa imi dai un contracandidat la Fujinon din gama Swarovski care sa aiba acelasi efect 3D sau mai bun, si aceeasi imersie sau peste? Eu ma tem ca nici un roof Swarovski nu face fata la cerinta asta. Exemplele pot continua, in functie de cerintele fiecaruia, unu vrea lumina multa dar eu nu vreau pt ca ma oboseste ziua etc etc... Fiecare cu fluturii lui :). Vezi, am zis ca nu imi place prea tare Conquest, asta deja suna a mofturi in mod normal, atunci ce curaj mai au altii de pe forum sa se alature noua vazand ce "standarde" avem, tocmai de asta am pomenit de BPT 7x50 care concureaza cu binocluri foarte scumpe, deci pretul mare nu rezolva cerintele doar pt ca e scump. (Fac o paranteza aici pt ca eu am mai pomenit de CZ 7x50B, mare atentie pt ca sunt si emisii care vad galben ca ior 7x40, spun asta pt ca se gasesc si pe site de vanzari...nu zic care, dar este alt binoclu ca optica, nu imi explic nici eu de ce dar e galben rau de tot, spun asta ca sa nu va aruncati la achizitie pt ca nu merita, am impresia ca versiunile mai vechi sunt cu galben, dar asta e alta poveste)