-----------------------------------
Dbird
13 Iul 2025 21:34


-----------------------------------
Philips, Grundig, JVC, Sanyo, Tehnics, Panasonic, Aiwa, Pionieer, etc doar câ&#539;iva dintre mon&#537;trii sacri care au fost deschizători de drumuri, novatori ce păreau invincibili. To&#539;i au dispărut în ultima perioada, prin simpla neadaptabilitate la noile vremuri. Din nefericire cam asta se întâmplă în continuare inclusiv în cazul marilor dar extrem de pu&#539;ini fabrican&#539;i de binocluri. As spune că au mai rămas doar vreo 3? Svaro, CZ, Meopta?...&#537;i ei vor urma cel mai probabil sa cadă. Un proces extrem de periculos , căci preturile prietenoase din ziua de azi .... vor avea sigur alta alura când nu vor mai avea nici o concurenta.
Trist, ca viitor, a&#537;a îl văd ... Cat despre binoclul cel mai bun ... este doar o himera după care alergi ...uitând scopul in sine al echipamentului. La noi in astro e relativ mai simplu...niciodată fie &#537;i Svaro &#537;i orice altceva...nu va fi finalul....la modelele din ziua de azi decente ... un de exemplu un 10x56 de orice fabricant tapan va vedea mai pu&#539;ine stele decât un modest Celestron 25x100 sau chiar 15x70....Totul este relativ. Discutam atât de mult despre echipamentul in sine încât uitam să îl folosim a&#537;a cum trebuie ... la observa&#539;ii...pur &#537;i simplu la observa&#539;ii. Partea tehnica înce&#539;o&#537;ează masiv observa&#539;iile in sine, ceea ce totu&#537;i denotă fara indoiala, pasiunea în sine pt binocluri. Am inca vreo 20-30 de binocluri rămase în colec&#539;ia mea, unele probabil pentru multi dintre voi sunt porcarii...&#537;i totu&#537;i pentru mine ele reprezintă ... fiecare în parte o alta fa&#539;etă a termenului binoclu, un feelig special specific...la care &#539;in &#537;i nu m am putut despăr&#539;i de ele. Dar asta nu este bine...am mai zis, &#537;i am să repet acest lucru. Pe de altă parte binoclul cel mai bun este cel pe care îl ai &#537;i bineîn&#539;eles îl &#537;i folose&#537;ti caci valoarea unui binoclu sta in sufletul celui care prive&#537;te prin el.
Cer senin!