-----------------------------------
Mircea Pteancu
11 Mai 2008 18:22


-----------------------------------
Ca tot facem glume despre dinozauri...Aseara m-am uitat la o televiziune maghiara la episodul 2 din Jurasic Park.Acuma,dupa ce am intrat din nou pe forum, stau si ma uit la bautura din halba mea  si vad cateodata acea unduire ...pe aici bantuie vreo cativa Tyranozauruz Rex  ai Opticii,dintre care eu nu fac parte.Citind insa acest fir inteleg mai bine de ce m-am intors pe forum.Intai a fost faptul ,foarte important pentru mine, ca vechiul meu  prieten Dragonul (tot un fel de dinozaur,asa ...mai legendar),m-a certat rau si s-a suparat pe mine.Apoi filmul de aseara m-a facut sa inteleg ca ,fata in fata cu provocarile numeroase cu care se confrunta un astronom amator,in lumea dinozaurilor sunt un velociraptor.Care rapune singur destule dificultati dar care in haita devine cu adevarat eficient si fioros,iata al doilea motiv.Gata cu glumele...
Ce facem cu propunerile lui dragos.n?
Eu as adauga,deocamdata, link-ul de mai jos.Recomand din toata inima,nu numai incepatorilor,pagina de ''Optical Standards''.Nu are rost sa fac o lista a lecturilor mele din domeniu,insa acest site ''vorbeste o limba '' pe care o inteleg cel mai bine.Nu am mai intalnit in ultimii 30 de ani o abordare atat de clara,realista,ponderata a problemei calitatii oglinzilor astronomice.Mircea

PS:de ce nu am adauga printre motivele pentru care romanii dau banii pe tampenii si faptul,constatat stiintific ,ca sunt snobi?!Tot respectul meu merge spre exceptii,dintre acestea multe sunt pe acest forum!
 


http://www.oldham-optical.co.uk/