-----------------------------------
Cristian Kata
18 Iul 2025 20:16

Remediere problema binoclu MS APM 8x32 IF ED
-----------------------------------
Am recomandat acest binoclu la 3 persoane in urma review-ului facut de Sorin Georgescu, si acum a ajuns la mine unul din aceste 3 exemplare pt evaluare. (am mai scris si in review-ul lui Sorin)
Problema la acest binoclu (chiar daca nu era vizibila la toti care s-au uitat prin el) era urmatoarea: pe tubul stang, pe masura ce te departai de centrul campului, imaginea se deteliora puternic, dar in tubul drept nu. 
  Prima mea ipoteza era legata de o pozitionare (pusa cu fata gresita in sus) gresita a lentilei biconvexe din ocularul stang, care duce la o zona de clar mica in mod normal. Am verificat acest lucru si am constatat ca era pusa corect, cu aceasta ocazie am vazut ca ocularul este format din 4 lentile in 3 grupuri (si nu din 5 lentile cum poate v-ati asteptat si voi).
  Am trecut mai departe, observand ca in partea de sus a campului, unde de obicei privesti mai rar decat in partea de jos, nu exista problema, deci nu aveam simetrie, asta nu am observat initial pt ca nu ma asteptam deloc la asa ceva. Am privit mai atent invers prin tub si am observat o obturatie in calea optica, care pe tubul drept nu exista, nu am reusit sa imi dau seama ce este (vedeti in poza) asa ca am hotarat sa desfac binoclul.
  Aveti in poze cum arata blocul de prisme la APM si etc..., problema era formata din alte doua probleme: prismele au taiate canale (cum au si la alte binocluri), dar canalele nu sunt taiate corect adica la mijloc, ci mult mai intr-o parte si anormal de lat canalul, cel putin 2mm estimez, asta fiind prima problema, iar a doua este ca prisma era pus in locas in asa fel incat canalul intra pe calea optica, obstructia respectiva este exact canalul, puteti estima si voi ce latime anormala are...
  Am dat jos prismele, care erau chituite...si am deplasat prisma cu canalul pe zona plina a saniei asa cum e si normal, am lipit prisma am montat la loc.
  
   DEFECTUL A DISPARUT!
  
  Abia acum seamana cu ce scrie Sorin in review. Nu recomand aceasta loterie numita APM, poti face retur fara probleme, dar sa obtii un binoclu bun e mai greu, poate primesti din nou unul la fel sau mai rau, asta e motivul pt care nu a recurs la retur, da, a iesit gazul din tub dar acum e alta treaba, nu se compara.