-----------------------------------
Mircea Pteancu
29 Iul 2025 23:22


-----------------------------------
Ce facem aici, schimbam ierarhia !? Tu esti bossul, la tine e inelul stiintei Opticii !
Saptamana trecuta, Marti noaptea, pe 22 Iulie, Armand m-a adus acasa de la observatiile care le-am efectuat de la Punctul Siria. Dupa ce am driblat dobul de 250mm in curte si valiza cu oculare, a masurat cerul ''meu'', cu aparatul SQM, de trei ori. Prima data a rezultat 18,5 iar urmatoarele doua au fost de 18,7 SQM. Te apuca asa, un ras isteric cand auzi cum Niky spune despre un cer SQM 20,5 ca e ''mediocru''...
Pentru mine, si cred ca si pentru tine, ala e cer de vis, as vrea sa traiesc in asa mediocritate. 
Pe unde umbla ursii, cam cat o fi SQM-ul ?

Dar asa cum ai zis , lunetica se descurca binisor. M-am grabit sa caut Pallas dupa indicatiile tale si a fost finalul observatiei doar fiindca au venit nori masivi. Pana atunci, luneta mi-a prezentat 8/10 stele rezolvate in NGC 6910, disc aparent la Blinking Nebula la 94x, M56 si NGC 6866 ca obiecte cetoase, primul minuscul, al doilea mare +++ . Iar Calea Laptelui la 15x, in camp de patru grade ... Uram Istenem !

Dar sa revenim la asteroizi. Ceva noutati saptamana asta ?

Cer senin, Mircea