-----------------------------------
dreammer54
02 Aug 2025 13:02


-----------------------------------
Am rezolvat prin ajustarea suruburilor. Tablita elastica tot era bine sa fi avut din constructie, dar merge si asa.
Merge acceptabil/decent/ok.

Restul imbunatatirilor sau inlocuirilor, data viitoare.

Deocamdata, alta bataie de cap, nu are legatura cu instrumentul asta.
Stau la etajul 3 (din 9sau 10 etaje), vedere spre sud-vest sau pe-acolo.
Lumini multe dar mascate de copaci - si aici e problema: copacii sunt atat de inalti, depasesc cu muuult etajul, incat eu nu mai vad aproape nimic din cer.
Aseara, ca sa testez focuser-ul am pandit Luna printre crengi vreo jumatatea de ora si abia de am prins vreo 2 ferestre de cateva minute.

Asa ca am cautat pe net locatii aproape de Bucuresti si mi-a atras atentia Comana..
Aproape, se ajunge cu trenul etc, numai buna pentru mine.
Locatia n-o fi cine stie ce pentru dobsoniene de 300 mm si oameni cu mult experienta, dar pentru mine e posibil sa fie bine-foarte bine.
Inca nu m-am interesat de cazare, cat, unde, cum, dar tare ma bate gandul sa evadez prntru cate o noapte la sfarsit de saptamana, macar sa vad daca merita (ca apertura a instrumentului, ca locatie).

Voi stiti vreo zona aproape, foarte aproape de Bucuresti, 10-30 km, care sa fie un compromis acceptabil? Zic de zona cu cazare, ca n-am masina si nu ma vad stand aiurea in camp pana la urmatorul tren, nu cred ca am atata curaj.

Multumesc.