-----------------------------------
Astroclubul Bucuresti
04 Aug 2025 10:14

Starparty Astroclubul Bucuresti
-----------------------------------
O seara magica sub cerul instelat!
Sambata, 26 iulie 2025, membrii Astroclubului Bucuresti au iesit pe camp in judetul Calarasi pentru o sesiune de observatii la Luna Noua; si ce seara a fost!
Cu telescoapele clubului si ale membrilor, am admirat obiecte de cer profund ca roiurile din Sagetator si Perseu, dar si legendara Galaxie Andromeda. 
A fost prima mea iesire cu noua luneta Petzval Televue NP101, care ne-a uimit cu o optica impecabila. Am testat si un setup foto complex cu ZWO294MM, OAG, roata de filtre si montura armonica Skywatcher 150i (multumim, Zoli Deak pentru suportul oferit!).
Adrian Voinic a surprins toata miscarea noptii intr-un timelapse spectaculos, iar vedeta serii a fost impunatorul telescop Nadirus de 12" care a fermecat incepatori si veterani deopotriva cu imagini detaliate ale unor obiecte precum M13, M27, M57, M8, M17 si multe altele.
Am avut provocari frumoase in cautarea nebuloaselor planetare mici (Blue Snowball, Blinking Planetary, Cat's Eye), iar colegul nostru Iulian ne-a ghidat spre asterisme rare cu newton-ul sau motorizat, precum Kimble's Cascade.
In tot acest timp, colegii pasionati de astrofotografie au capturat cativa fotoni utilizand unul din telescoapele Celestron RASA ale clubului nostru, obtinand cadre promitatoare.
A fost o noapte productiva, plina de descoperiri si bucuria cerului senin.
Ne revedem cat de curand, sub stele!
Autor text: Mihai Barbu
Autor foto: Zoli Deak, Adrian Voinic