-----------------------------------
Nordas
15 Aug 2025 11:33

DIY camera astro cu IMX585 USB3
-----------------------------------
Buna,

Dupa o perioada lunga fara activitati de astro, am facut cateva achizitii de curand ... ca sa revin la vechiul hobby.
Am cautat si o camera astro, la second din cauza limitarii la buget dar am avut o experienta nefericita, am returnat o camera de pe OLX pt ca avea o urma uriasa pe obiectiv ...

Asa ca ... trebuie sa fie si alternative ... si am gasit o camera cu senzor IMX585 cu electronica pt USB3 si compatibila cu aplicatii ca Amcap, ...
Am oportunitatea sa obtin camera la un pret bunicel de 550-600 RON. ( in poze atasate ) Modulul se gaseste si pe Aliexpress ,...

Planul ar fi sa-i facem un upgrade/mod care sa cuprinda urmatoarele:
- racire activa cu 1-2 elemente Peltier + radiator + ventilator 
- un design 3D print care integreaza camera cu racirea si o adaptare la telescop pt 2" sau 1,25" 

Ma descurc cu mecanica si electronica suficient sa-i fac  un design rezonabil in Solidworks si ce e nevoie pt racire ...
Am intrebat la produccator si nu are filtre UV/IR, are max 90fps pe rezolutie 1920*1080 si mai mici. Timp de expunere maxima - inca astept sa-mi raspunda. 

Pe partea de specificatii de camera insa, as avea nevoie de un sfat:
- Este specificatia camerei satisfacatoare/suficienta pt utilizare la astro - astfel ca rezultatul de dupa modificari sa echivaleze in performanta o camera comerciala la buget similar sau mai mare ?


Multumesc,