-----------------------------------
Cristian Kata
29 Aug 2025 17:11


-----------------------------------
Zilele acestea mi-au trecut prin mana doua binocluri Swarovski Habicht 10x40, este primul meu contact cu Habicht 10x40, am si eu un 7x42 dar nu au nimic in comun ca performanta optica aceste binocluri inafara de nume. Pentru mine a fost un soc, este cel mai supra apreciat (ca pret) binoclu pe care l-am intalnit vreodata. Nu vorbim de ultima varianta care nu are galben (in rest sunt la fel doar ca nu au galben cele noi), deci galben cat incape, lipsa acuta de lumina, chiar deranjant cel putin pentru ochii mei, parca orbecaiam cu el la ochi, zona de clar....de pe vremuri, rezolutie destul de modesta, comparat cu un japonez ( https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=23274&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=410f12b440d4facc538ecb9caae03702 ) pe partea de rezolutie, practic japonezul il face praf. Daca Habicht 7x42 este binoclu bibelou, cu o imagine extrem de placuta, corectii bune...etc, o bijuterie de binoclu, la partea opusa se afla Habicht 10x40 cu niste preturi absolut ireale in raport cu ceea ce ofera, o apreciere a acestui model consider aproape strict subiectiva, cu riscul de a-mi face dusmani. Initial nu am vrut sa scriu nimic, sa nu supar pe nimeni, dar pretul catastrofal care se cere pe acest binoclu m-a determinat sa spun lucrurilor pe nume. E un binoclu frumos la exterior, usor, etc, dar pe partea optica..."pas". Nu mai retin exact imaginea din Optolyth 10x40 dar sigur e peste Habicht 10x40. Cum se poate justifica pretul la un astfel de binoclu? Probabil "Made in Haustria" face totul " :)))). (Nu am curaj sa spun la cat evaluez un astfel de binoclu, ar produce un soc prea puternic :)))) ).