-----------------------------------
Bivanus
30 Aug 2025 05:52


-----------------------------------
Dragilor , mersi pentru urari , sa stiti ca s-au simtit : acu o ora jumate a picat lumina pe strada mea si treaz fiind am inhatat telecopul de 102mm si montura manuala si am iesit. Scurt dar frumos: Jupiter, Venus, Nebuloasa Orion si Pleiadele. 
Mers intai pe 1.25" cu seria Pan24/Nag11/Nag5/Nag3.5 , ambele oculare nou achizitionate si-au indeplinit misiunea, 4 benzi la Jupiter cu una vizibil mai groasa si mai "zimtata" in cuvintele sotiei care mi-a facut placerea sa iasa si ea sa vada ce frumos arata cerul  fara poluare luminoasa. Venus cam tremurata , era mai jos si cred ca prindeam niste nori fini suprapusi.
Am schimbat apoi pe 2" Nag17/Nag22 care au performat conform asteptarilor, Pleiadele arata fenomenal cu ele, Nag17 arata cerul mai negru dar 22 are o incadrare mai buna.Au cauzat oh-uri si ah-uri    :D 
Orion s-a vazut dar nu spectaculos, deja incepuse sa mijeasac nitzica lumina dinspre mare.
A fost placut,pozele cu telefonul nu transpun cat de bine s-a vazut. Sper sa mai stinga baietii lampadarele ca deja te poti bronza la ele   :roll: