-----------------------------------
Mircea Pteancu
30 Aug 2025 11:52


-----------------------------------
Felicitari David pentru observatiile foarte bogate si frumoase si diversificate !
Felicitari Mig71 pentru rezultatele superbe si pentru lucrurile foarte interesante prezentate ! Ati avut parte de un adevarat festival astronomic la tabara Astromania ! 
Organizatorii si participantii taberei Astromania merita felicitari pentru practicarea observatiei astronomice la cel mai inalt nivel ! Bravo !

Toate cele de mai sus arata ca exista astronomie de amatori in Romania si inca de cea mai buna calitate. ''Nu stiu altii cum sunt ...'' spunea Creanga - si are dreptate - dar pentru mine aceste lucruri au importanta si ma fac fericit.

Aseara, Vineri 29 August am observat doar Soarele prin filtru, pe SCT 12'', Luna, Albireo, Omicron Cyg, STF 2470- STF 2747, M57, M27 si Saturn pe un cer infiorator de prost, din buricul Aradului, de pe acoperisul mall-ului Atrium. Dar a fost Astro-show-ul lui Catalin Beldea - pe care l-am cunoscut acum personal si au fost si colegi de la Galaxis, telescoape de 400mm, doua de 12'', al meu de 10'', luneta Siraly de 110x1300mm Zeiss, luneta Bresser 90x900mm. Lume +++++ ! Distractie, fratii mei de stele, la maxim !
( Si cred ca am atras definitiv spre observatia astronomica vreo doua-trei suflete nevinovate ... Habar n-au ei cat somn vor pierde de acum ...hi,hi,hi ) 

Cer senin, spor la observatii, Mircea