-----------------------------------
saiph
16 Mai 2008 14:38


-----------------------------------
nu stiu ce regim ar trebui sa aiba astfel de "jucarii", dar la asemenea puteri, laserele astea pot deveni adevarate arme periculoase!

cred ca pentru astronomia de amatori 5 mW e arhi-super-suficient.  orice crestere a puterii poate genera probleme serioase in cazul utilizarii la intamplare.  
ganditi-va f. bine inainte de a investi in asa ceva! interactiunea radiatiei laser cu materia devine riscanta peste 15-25mW (ca sa nu mai zic ce preturi pot avea unele...).

pentru distractia personala, un 50 e o idee tentanta pentru oricine vede o demonstratie, dar ajuns in mainile cui nu trebuie, poate aduce numai necazuri!!  nu numai ca nu mi-as cumpara asa ceva, dar nici nu as vinde, daca as avea, oricui crede ca poate sa se joace cu puterea laserului. "epoca" in care oamenii vor avea acces neingradit la "arme verzi" sper sa ramana SF...

stiu ca suna a "vocea constiintei", dar fac un apel pe aceasta cale catre toti cei care aduc in tara astfel de GLP.  va rog sa continuati sa aduceti numai lasere de maxim 5-10 mW in scopuri educativ-observationale!

(Eryx poate face ca toate alea... sorry, imi mentin parerea si sunt convins ca oricare de pe aici ar gandi la fel)

apropo, am si eu un GLP de 5, relativ recent achizitionat si merge bine, i-am facut bracket si l-am pus pe luneta ca finder  :) 
allways point your GLP UP!  eyes are NOT the target!

cer senin!