-----------------------------------
Cornel
01 Sep 2025 12:11


-----------------------------------
Hai sa mai detensionam putin situatia.
Eu am fost cel care s-a intalnit cu Cristian Kata. Eu si cu al meu Habicht 10x40 fabricat in 1990.
In cele ce urmeaza as vrea sa descriu,  cum au vazut ochii mei prin gramada de binocluri de la acel moment. 
In primul rand tin sa precizez ca Habicht 10x40 cred ca e cel mai bun binoclu pe care il am. E mic, usor si vede foarte bine. La banii dati pe el pot zice ca l-am furat. Ca sa va faceti o idee, celelalte ar mai fi Zeiss 8x30 mc, IOR 7x40, 7x50, 12x40 si 20x60 rusesti, 10x50 Steiner. 
In al doilea rand sa nu uitam ca Swarovski eate un brand/afacere care trebuie sa produca bani. Se pare ca, clasicele porro ale lor au avut asa mare trecere la public incat le-au mentinut pe piata. S-au schimbat doar aliajele metalice, sticla si antireflexul, formula optica  ramanand aceeasi. E ca si cum VW Golf este fabricat azi cu motor biturbo.
La intalnire au mai participat Meade 10x42, Zeiss Conquest 10x42, Fujinon 10x50 si altele, 
Al meu 10x40 are ceva galben. Nu asa deranjant pentru mine. Comparat cu cele de mai sus, galbenul e vizibil. Si se pare ca acest galben si intuneca putin imaginea. M-am uitat la distanta foarte mare si pot spune ca nu are o asa patrundere prin atmosfera. 
Ca si luminozitate nu se compara cu niciunul din cele de mai sus. Posibil ca varianta noua de Habicht sa fie mai luminoasa. 
Ca si camp si zona de clar ce sa mai vorbim, ca asta cauta lumea acum. Cele doua sa fie cat mai mari. Si 10x40 nu le are.
Daca nu ai cu ce sa-l compari Swarovski Habicht 10x40 este excelent. Daca il compari cu altele, nu prea mai e asa de excelent. 
Revenind la partea financiara, toata gama porro Swarovski este cam piperata la pret. De ce sa dai 6000 lei cand poti gasi calitate mai buna la bani mai putini? 
Inainte sa ajung la Oradea, am facut o oprire la cineva care are  binocluri mai vechi. A zis ca Svarovski i-a redefinit standardele. Acum pot spune eu ca exista si alte binocluri care pot redefini standardele.
Sper sa nu va fi plictisit cu povestea mea.