-----------------------------------
Daniel Simion
01 Sep 2025 20:28


-----------------------------------
Salut, Cornel! Daca binoclul Habicht 10x40 este cel de la utilizatorul yo3hsr, este fabricat in 1983 si are tratamentul antireflex Transmax care reda o imagine in mod evident galbena, un lucru nu neaparat rau, depinde daca iti place sau nu. Intrinsec, da, este un lucru rau acest galben pentru ca nu iti reda imaginea conform cu realitatea.

Ca o mica paranteaza, mie imi place foarte mult sa privesc prin IOR 7x40. Stiu ca este vechi, romanesc, intunecat, imagine foarte galbena, bla, bla, bla, etc., mie imi place.

Comparat cu ultimul model de Habicht, pe care il detin, la acest model nou imaginea NU este galbena, NU are nicio tenta de culoare si este MULT mai luminos. In rest totul este identic, la fel de prost corectat pe margini, eyerelief la fel de mic, este aproape la fel de incomod de privit prin el, este la fel de sharp in centrul campului(sharp care nu ma da pe spate), la fel de putin astigmatism(foarte bine corectate amandoua, aproape perfect), etc..

Am decis sa pastrez Habichtul nou pentru ca este mic, are focus central, si noaptea, la stele, nu am vazut mari diferente fata de Fujinon 10x50.

Onest vorbind, din punctul meu de vedere, nu merita pretul cerut de nou.(5700-6000 de lei)