-----------------------------------
Mircea Pteancu
03 Sep 2025 11:38


-----------------------------------
V-am prins ! Punand la treaba jumatatea stalinista a mintii mele, am ajuns la concluzia ca ati regizat in grup sceneta asta doar  ca sa ma faceti pe mine sa vand Habicht 10x40mm si Habicht 7x42 ale mele. 
Tot efortul vostru nu a dus la rezultatul scontat ...  ha, ha ha .... sic, sic, sic !

Un giouc, nu va ambalati ! 
Dar dupa toate discutiile, Luni seara, am observat variabile cu Habicht-ul meu 10x40mm. Ceea ce pot confirma este imaginea mai intunecata din Habicht 10x40mm fata de Aculon 10x50mm cu care fac observatii de variabile. Era de asteptat, datorita diferentei de apertura. Dar intradevar, intunecarea imaginii este mai intensa decat doar din aceasta.
Cu toate acestea, mie imi place Habicht 10x50mm. Este vechi dar tenta de galben nu are. Are o mica decolimare la luneta dreapta pe care colegul nostru zoth a sesizat-o dar ochiul meu o compenseaza, pur si simplu nu o vad.

Parametrul care nu a fost prea des mentionat in discutie este rezolutia. Habicht 10x40mm rezolva dublele pe care le rezolva Aculon 10x50mm. Cu diferenta de luminozitate amintita. Dar claritatea rezolvarii in sine este mai buna in Habicht. Despre zona de neclaritate de la marginea campului nici nu are rost sa vorbesc. Este un binoclu cu oculare Kellner, acelea asa sunt. Numele de Swarovsky nu este suficient ca sa schimbe legile Opticii. 
In concluzie, meine Habicht 10x40mm ... sta cu moshu, pana la sfarsit ...

Ma bucur ca situatia s-a detensionat. Asa cum s-a spus, omu la manie zice multe. Hai sa ne dam unul altuia '' a doua sansa'' si atunci totul va merge spre bine.

Pax Binoculara sa fie cu voi, cu toti, Mircea