-----------------------------------
dragos.n
18 Mai 2008 04:14


-----------------------------------
Astro-profesional, Astro-tech, GSO adica Guan Sheng Optical, Sky Watcher, Sky Optic,  Orion, Celestron, Meade, toate apartin in mod direct sau indirect aceleiasi firme, Synta, chiar daca initial ultimele trei erau firme americane. Este un nou mod de marketing care are si el o filosofie. Nu stiu ce poate sticla aia cu 61 in coada dar stiu ca FPL 53 este un pic departe de toate celelalte. Takahashi o foloseste la noul FSQ 106 ED si da rezultate mai bune decat floritul.
    Ce spui despre Vixen, ... peste acea oglinda e un strat de dioxid de titan, daca nu ma insel, ce e garantat pentru un timp un pic mai lung - pe viata - decat obisnuitul dioxid de siliciu care tine in medie 10 ani. Este insa problema pretului mai mare si a necesitatii - sau mai bine zis a dorintei pe care o vei resimtii - de a cumpara alte accesorii, de asemenea scumpe, dar asta e valabil pt ambele instrumente. Daca as fi in locul tau eu as alege clar Vixen dintr-un motv esential: apertura. Tu esti insa la butoane. Vezi si alte pareri.