-----------------------------------
iulian90
17 Sep 2025 21:36


-----------------------------------
Multumesc tuturor pentru felicitari.  :)  Da, imaginile obtinute cu ambele spectroheliografe, atat cel de 60mm cat mai ales cel de 80mm sunt din ce in ce mai bune datorita si prelucrarii din ce in ce mai atente si mai elaborate, pe langa imbunatatirea din ultima vreme instrumentelor, in special al SHG de 60mm, la care i-am imbunatit partea de focalizare a discului solar si a spectrului, iar acum ofera imagini cu mult mai bune decat acum doi ani cand l-am construit.  :) 
Insa calitatea imaginilor e dictata si de conditiile meteo, de seeing , transparenta cerului etc, si de momentele din zi alese, pranzul fiind cel mai nepotrivit, de evitat, pentru capturi la Soare, iar dimineata cel mai potrivit, cand seeing-ul e cel mai bun, dar de multe ori si seara inainte de apus seeing-ul poate fi destul de bun din ce am observat, iar eu in ultima vreme numai dupa amiaza si spre seara am tras majoritatea capturilor, caci dimineata rar am timp, de cele mai multe ori sunt plecat de acasa sau am treburi, numai in a doua parte a zile sunt mai liber si pot sa ma ocup de Soare.