-----------------------------------
Mircea Pteancu
01 Oct 2025 16:22


-----------------------------------
Da, da, ma bucur ca te-ai prins, evident  ca(nu)-i vorba de noi ...

Multumesc zoth pentru raspuns si pentru decizia excelenta de a participa.
Te rog pune Bucurestiul pe harta IOMN. Organizatorii se bucura daca sunt mai multe evenimente in acelasi oras. Deci nu vei incurca pe nimeni in cazul ca va participa si vreunul din cluburile de astronomi amatori. La participanti scrii daca va mai fi cineva cu tine , familie, prieteni, vecini, sa observe Luna. Daca nu, te pui numai pe tine, adica (1).

Pentru inregistrare, la linkul de mai jos, se apasa butonul cu litere albastre ''Register now'' si apoi completezi datele din formular. Codul postal este cerut deoarece locatia din care vei observa va fi semnalata pe Google Maps pana la nivel de ''street view'' ( vizibila cu Ctrl+ derulare/ rozeta mausului).

https://moon.nasa.gov/observe-the-moon-night/


Multumindu-i inca odata lui zoth si urandu-i bafta de cer senin, ma intorc spre ceilalti membrii ai forumului.
Si spun, ca Feri Bacsi, proful meu de Mate, '' Hai, hai, baietile, mische, mische ...''.
La ce potential stiu eu ca exista pe forumul asta, am putea sa le ardem astora de la NASA serverul cu multimea de poze selenare superbe si cu rezumate de observatii publice. Ce-i atata de greu ? 
Sa nu mai exista de saptamana viitoare roman care sa nu fi vazut relieful selenar prin telescoapele noastre. 
N-o sa ne reuseasca din prima dar ne putem apropia de acest tel.
Am intalnit la viata mea vreo doi- trei ciudati pe care nu i-a interesat, in rest, oamenii ( neamuri, vecini, prieteni) au raspuns foarte pozitiv daca i-a chemat cineva la observatii astronomice.
Ce incantare cand ii vezi cum se bucura atunci cand le reuseste o poza la Luna, cu telefonul pus la ocularul telescopului tau. O fi telescopul tau dar poza este a lor ... si uite asa castiga Astronomia prieteni noi.

Dupa eveniment, daca vremea va tine cu noi, se pot trimite poze, rapoarte de observatii, despre cum s-a desfasurat evenimentul.  Si care apoi raman in arhivele NASA.

Semnat: evanghelistul astronomic Mircea