-----------------------------------
sorin georgescu
11 Oct 2025 12:34


-----------------------------------
Mircea Pteancu, nimic in viata reala nu este "pur". Toate-s cumva amestecate. Ca altfel nu ar mai fi viata reala ci.... virtuala. Noile generatii crescute cu ochisorii in ecranase deja se afla pe jumatate in viata virtuala. Si da, ai dreptate, sticla va ajunge material de lux! Ca si branza facuta din... branza! Acum 50 de ani nu exista decat branza din branza si ultimul sarac o manca. Acum bani sa ai, mergi la "raionul de lux" si cumperi facatura. Una ceva mai buna, dar tot facatura. Asta e mersul. Suntem din ce in ce mai multi si mai indopati cu "basini" in cap (legate de drepturi fara obligatii). In timpul asta comunistii chinezi ne trag presul de sub picioare, incet, incetisor. Pentru ca ei au ramas la vechea doctrina care exista si la noi pe vremea sovietic-comunista, adica fara "productie nu exista bunastare". Cand stai degeaba in fata unui ecranas si manevrezi cifre virtuale (adica pacalesti pe altii) nu produci in realitate nimic, doar papi, consumi si caci. In felul asta occidentul este un joc piramidal, toti vor sa pacaleasca pe toti, adica sa castige fara sa faca nimic, adica sa castige din munca/truda altora. Cei care au mai ramas sa munceasca sa produca ceva sunt dispretuiti, adica, "niste prosti". Peste toate planeaza noua religie a ateilor, cea cu "salvarea planetei" (care le umple golul din sufletul lor ateu). Dar politica asta e precum apa sfintita turnata pe mort. Nu-l mai invie dar consoleaza rudele indurerare adunate in jurul coparseului. Si daca nu-l ingroapa la timp incepe sa puta. Si asa ajungem la binocluri. O zona de nisha, mica, micuta. Insa discutia ar fi total plictistoare, sterila daca ne-am rezuma doar strict la subiect.

CristiB, observatia cu acest cult al masinii detinute este reala si teribila. Dar nu e nimic nou sub soare pe planeta noastra. Toti amaratii, inapoiatii, tribalii au acest cult al masinii detinute sa se fuduleasca in societatea lor cu valori primitive si bolnave. In mintea lui simplificata majoritarul crede ca daca sta intr-o masina scumpa, de lux, ceilalti babuini se vor uita cu admiratie la el. Adica dintr-un maimutoi banal, inapoiat, incult, primitiv si foarte frustrat, fara respect de sine, se va transforma intr-un "maimutoi premium" din privirile pline de jind din partea lighioanelor cu care se aseamana pana la totalitate si monotonie. Doar detinand o masina premium! 
Deja daca ne uitam la noile generatii crescute la lumina ecranaselor vedem ca orice exemplar macar si putin altfel decat turma este rejectat de turma. 
De aceea exista si expresia, "masina de invingator". Daca vreun babuin din asta se duce la intalnire cu alte maimute ca el intr-o masina rapanoasa, grupul de maimute il vor rejecta ca pe un "neica-nimeni". 
Ei bine, detinerea de binocluri de catre maimutele astea e ceva de neinteles. E un obiect de folosinta ocazionala care e format din doua tevi prin care te uiti si vezi ceva....marit (cumva) - apropos, prin Talciok Vitan e un tigan fost prin UK care vinde binocluri pe o masuta. Preturile sunt enorme, peste Olix. Toate sunt decolimate intre grav si deosebit de grav pana la nefunctionarea unui ocular sau nu vezi nimic.... Ei bine, se mai gaseste cate unul care cumpara. Am asistat la scene in care unul se uita prin binoclul (grav) decolimat si zicea ca "ce misto se vede!".... In fine, greu de redat in cuvinte, insa realitatea bate filmul.

PS - mie mi se pare din acel video ca Svbony vechi e mai bun decat cel nou. Dar evident, doar a explicat in detaliu Tudor cat de aiurea e sa judecam dupa poze cu telefonul.
Si intradevar, e horor sa apara un model nou cu aceeasi denumire, insa foarte diferit din orice punct de vedere. Oricum, daca as alege intre un coating rosu-mov si unul clasic verde, mi-ar lua o secunda sa aleg pe cel rosu-mov. Nu mai spun si cum arata pe afara la finisaj... Chiar in poze! Plus ca pretul la asta nou e usor mai mic.... Deci imi miroase a tzeapa. iar acum pe Amazon inca mai sunt putine din cele vechi insa destule din cele noi. Asta daca ne luam dupa poze din anunt..... Ca nu stim ce primim. Noroc cu "sfantul" RETUR ! 

Mentionez ca am deja de aproape 2 ani unul model vechi 10x42 si e chiar bunicel. Inca merge perfect si l-am si tavalit oleaca, nu a fost afectat cu nimic. In lipsa de ceva de top, se poate folosi. Ma deranjeaza doar magnificatia 10x deoarece la vant puternic imi tremura in maini. Cu timpul am ajuns fan pentru magnificatia de 8X care mi se pare ideala la utilizare terestra. Evident, conteaza definitia, parerea mea fiind ca o definitie mare compenseaza o magnificatie mai mica. Adica pot spune ca nu mai imi plac magnificatii mari cu definitie redusa. 
Doar avand multe binocluri invatam, incet incet..... Insa se duc banii pentru "masina de invingator"! :lol: