-----------------------------------
Mircea Pteancu
22 Oct 2025 20:44


-----------------------------------
Bime punctat Tudor, mi-ai citit foarte corect gandurile. 

Am mai dat acest exemplu deoarece asa este cel mai corect, sa respecti tu o regula inainte de a o predica altora: nu ma intereseaza Astrofotografia. Dar sa detaliem: nu ma intereseaza deoarece nu ma pricep. Ca atare, de 17 ani de cand sunt pe acest forum, am intrat la sectiunea respectiva de vreo ...cinci ori. Cum ar fi atunci, desi stiu ca sunt tamaie la astrofoto, sa imi dau cu parerea despre cei care au investit sume mai mult sau mai putin astronomice in echipamente si secole in procesarea fotografiilor ? 
Dar imi place si apreciez din inima rezultate ca cele prezentate de Stanescu, auriga, iosif si ceilalti la cometele actuale. Si cu multe alte ocazii. Dar in ''bucataria'' lor nu ma bag ca nu cumva sa ma oparesc.
Si culmea, cand se aliniaza astrele, mai comit si eu o poza sau doua. Dar nu neaparata prin binocluri si cu atat mai putin, chinezesti. Asta nu ma face expert in a aprecia telescoape dupa poze de telefon. Asa ceva se poarta pe Cloudy Nights (zic cei cu care discuta Neil, nu eu). Mai mult, pe CN se dau mari experti, oameni care nici nu au pus mana pe binoclul ''analizat''. Daca asta se intampla in alte vremuri iar eu as fi fost Voda, puneam strajerii ... sa le-o taie si sa-i frece cu sare ...

Mircea