-----------------------------------
catalin dumitru
29 Oct 2025 12:51


-----------------------------------
Acest topic mă amuză grozav , sper să o &#539;ine&#539;i a&#537;a muuul&#539;i ani . Poate o să citească chinezu' &#537;i i se va face ru&#537;ine . Să vezi după , calitate nene ...

Apropo de calitate  "gălbejească" , în vara asta am închipuit o stru&#539;o-cămilă , prin plantarea la corpul unui bpc 8x30 , a unor tuburi de la un chinez zoom de 50 mm . Cred că era o pra&#537;tie de la Lidl , marca "Tronic" , acum am văzut baterii cu numele ăsta . A&#537;tept cu nerăbdare bateriile "Auriol" !!
 În fine, degeaba am centrat "de puta madre" la strung acele tuburi de obiectiv , pentru îndepărtarea filetului original , după plantarea pe corpul binoclului , a urmat chinul naibii ca să fac ceva colimare . La ambele tuburi , conurile alea de plastic erau injectate destul de excentric /aiurea în jurul piesei de aluminiu sau ce o fi ăla de se pupa cu restul binoclului .

Or fi făcut asta inten&#539;ionat , ca să ajute la colimare prin rotirea (de fapt înfiletarea sau desfiletarea) tuburilor cu obiective ?

Ciudat e că obiectivele sunt chiar bunicele, mai bune decât unele de la binocluri sovietice . (Afirma&#539;ie bazată pe testare la grosismente de 30 , 40 sau chiar peste 50 x ).