-----------------------------------
Cristian Kata
01 Noi 2025 23:48


-----------------------------------
Dupa mai multe teste efectuate in ultima vreme strict in regim astro, dpmdv este foarte important ca un binoclu sa nu aibe astigmatism sau coma, ma refer cel putin central, putine sunt cele care nu au, sigur ca pot fi contrazis dar ma refer la o verificare foarte stricta si mai ales de persoane care nu au probleme de vedere, si testat pe stele luminoase pt ca acolo apare problema, cerintele sunt foarte diferite de la astro la terestru, si uite asa cerem parametri cat mai "tari" care la astro nu te prea ajuta, camp mare, camp plat, aberatii cromatice zero etc care sunt total inutile daca stelele nu sunt "adunate" bine ci sunt cu "baiuri" :). Nu sunt tocmai persoana potrivita pt a da indicatii astro dar la mine daca stelele nu sunt rotunde...ii bai. Dintre toate care le am cred ca Lacerta Prime este cel mai dezastru la acest aspect, nici Conquest nu mi se pare de neatins, in schimb Fujinon...e alta treaba, adica indeplineste conditiile, Conquest nu e vb ca nu e bun, dar mai incape, la stele mari / luminoase parca nu e chiar asa cum trebuie, si din nou cred ca pt astro e mai bun un porro decat un roof...parerea mea.