-----------------------------------
Mircea Pteancu
03 Noi 2025 22:07


-----------------------------------
Tavi Stanescu

Multumesc pentru detaliile foarte interesante despre Alin Tolea. Am rasfoit registrul de procese-verbale ale lui Galaxis dar nu am gasit nota pomenita despre Naglerele tale, ca sa avem data concreta. Trebuie sa citesc mai in amanunt. Voi reveni. 

Erwin

Multumesc pentru indiciul despre Robert, foarte bun. Poate ne va ajuta Raul Truta sa gasim raspunsul despre intrarea oficiala a produselor Tele Vue in Romania. 
Cat priveste pe Alin Tolea, nu degeaba dobsonianul meu de 200mm, primit de la el, poarta numele de ''Toleascop'', in semn de inalta pretuire. Alin are un rol foarte important in ATM-ul romanesc, a ajutat multi amatori in procurarea de componente de telescoape.
Si, foarte ''on topic'', de la el am primit, impreuna cu multe altele, primul meu ocular Tele Vue, un Radian 6mm.

zoth

Nu am vrut sa sugerez ca se pot face observatii doar cu telescoape si accesorii Tele Vue. Ma intereseaza  subiectul sub aspect istoric. Atat cat se pot lamuri lucrurile. Eu adun de multa vreme materiale pentru o istorie a astronomiei de amatori din Romania. Dar ma cam opresc la anul 2000 sau cel mult pana la inflorirea Internetului. Inainte de Internet, problema este saracia de informatii. Dupa aparitia Internetului, desi pare paradoxal, problema este harababura si caracterul extrem de  efemer al informatiilor.

Mircea