-----------------------------------
Cristian Kata
06 Noi 2025 14:38


-----------------------------------
Principiul de functionare este exact cum ai zis tu, piesa mobila are filet interior si rotita de focus are un ax pe mijloc cu filet exterior, si se infileteaza in piesa mobila, rotita de focus are in captul de sus o siguranta Seeger care nu ii da voie sa se deplaseze pe ax, prin urmare piesa mobila e fortata se se deplaseze cu cele doua pistoane. Pistoanele au cate un canal fiecare, urechea de la piesa mobila intra pe unul din canale la un piston, apoi partea exterioara a piesei intra pe canalul celuilalt piston si vine centrata de rotita de focus care intra prin ea. Nu se poate face doua urechie de prindere la piesa mobila pt ca atunci nu se mai poate regla DIP, dar e nevoie de o ureche ca sa nu lase piesa mobila sa se roteasca odata cu rotita de focus. Daca nu e clar ceva spune, ca mai detaliez.

 Intre timp am rezolvat pana la 100% ca sa zic asa, am obs ca o-ringul de pe ax nu face mare branza acolo (si parca exista un joc infim a rotitei pe ax, rotita mergea foarte usor ) , este 5mm cu 1.5mm, am vrut sa pun 5mm cu 2mm dar era deja prea gros (la o-ring ma refer), asa ca am pus pe fundul canalului la ax niste teflon ca sa impinga spre exterios o-ringul original, si acum strange mai tare, rotita e foare ferma, are taria la rotire perfecta, nu se deregleaza accidental ca mai inainte, nu merge in suturi merge lin, are o rezistenta la rotire ca Meade 10x42 dar probabil ca nu il mai tii minte (lui Zoth ma adresez) dar mai usor decat la Lacerta Prime, important e ca merge liniar fara suturi, e exact taria ideala zic eu, asa am nimerit-o din prima. Am modificat un pic si la colimare pt ca ma deranja (psihic) faptul ca axa dreapta era fff putin mai jos; un capitol incheiat... :)