-----------------------------------
tudor
27 Noi 2025 14:08


-----------------------------------
Dacă as avea eu o curte, as face lucrurile cât mai simplu cu putin&#539;ă! ....As îngrădi o suprafa&#539;ă mare din dale (de exemplu aprox. 25m&#178; -5mx5m) cu un gard din materiale  u&#537;oare, cam de 2m înăl&#539;imea. Gardul poate fi chiar si textil (dacă nu din lemn) ca nu are nevoie de funda&#539;ie, dar obligatoriu foarte opac. Poate dacă am un stâlp de iluminat stradal apropiat sau alta sursa de lumina predominanta care mă deranjează, doar inspre ea maresc înăl&#539;imea gardului. Si astfel am blocat o mare parte din lumină. Este ca un paravan mare împrejurul instrumentului. Faci măsurătorile în asa fel sa ai acces măcar de la 30 grade de la orizont în sus. Eu am pus mărimile groso modo/ ochiometric ca să î&#539;i dea cam 40grade dar po&#539;i modifica. Trebuie calculat exact, ca nu e greu!. Iar daca vrei ca instrumentul sa ramana definitiv pe un stâlp central, mă gândesc la o husă termoizolanta &#537;i o cu&#537;că care se va pune peste instrument in noptile friguroase si când ninge sau ploua.