-----------------------------------
mm
23 Mai 2008 10:11


-----------------------------------
D-le Gaina , 
imi plac interventiile dvs. Respectul pe care il dovediti fata de personalitatile noastre ma face sa va respect la randul meu . In acelasi sens doresc sa spun cateva cuvinte despre profesorul Nadolschi a carui fotografie ati publicat-o pe acest forum . 
Candva , pe vremea indepartatei mele tinereti , am avut onoarea sa fiu studentul sau la matematici speciale . Cunoscandu-i (trecutele) preocupari din astronomie , am avut curajul sa-l intreb intr-o discutie semiprivata ce parere are despre OZN-uri . Subiectul era tabu , si pe atunci . S-a uitat serios la noi (eram trei studenti infata lui) si a raspuns : "Nu pot sa afirm sau sa neg existenta OZN-urilor . Dar cred in existenta universurilor multiple ." Am citat din memorie si am reprodus cele doua idei pe care le-am retinut exact . Am zis multiple , pot fi si paralele , era vorba de ideea in sine si a facut chiar referire la spatiile riemaniene , pe care le studiam la mate . 
Noi studentii nu stiam mare lucru atunci despre el . Dupa primul examen toti studentii au fost unanimi de acord ca profesorul nostru e cel mai bun om din cati exista . Nu putea refuza nimic , nimanui . Erau studenti refractari la efortul de a invata care invatau pe rupte la matematici speciale doar din rusine fata de acest om incredibil de bun la suflet . Si n-am pus nimic de la mine spunand cele de mai sus .