-----------------------------------
Mircea Pteancu
29 Noi 2025 01:06


-----------------------------------
Lista FNGC de iarna este scurta, de doar 16 obiecte. Cu toate acestea, moshu' Mircea nu s-a invrednicit sa vada decat opt dintre ele.

Raman de observat:

NGC 1514 - Tau

NGC 1931 - Aur

NGC 2022 - Ori

NGC 2261 - Mon

NGC 2371/72 - Gem

NGC 2440 - Pup

NGC 2539 - Pup

NGC 2655 - Cam.

Biata mea memorie ar vrea sa protesteze ca NGC 1931 si NGC 2261 n-ar trebui sa fie pe aceasta lista a ''nevazutelor'' dar biroul de contestatii este inchis la ora aceasta ...

Nu stiu voi cum stati ( probabil stand), mai someri astronomici ce sunteti dar eu mi-am gasit de lucru in Astronomie.
Desi am verificat abia 38 obiecte din totalul de 110 ale Listei FNGC, musai  am de observat 14 obiecte, si inca dintre cele mai faine. Ramane de vazut de unde fac rost de niste cer senin.

Reluat monologul Sambata seara. Folosesc postarile de pe forum, le copiez in jurnalul in format Word deci a nota aici inseamna a dialoga intr-un fel cu eul meu din viitor.
Am continuat socotelile la FNGC si intai m-a umflat rasul. Auzi ce optimism aseara , pe capul meu... 14 obiecte restante !?

Azi am aflat ca din cele 51 de obiecte FNGC de primavara, am 19 restante.
Iar din lista FNGC de vara de 21 de obiecte, patru sunt restante.
In total, din Lista FNGC  de 110 obiecte, am observat 73 si am o restanta uriasa de 37 de obiecte.

Acum ar trebui sa-mi pun mainile impreunate in fata si sa exclam: ''Mamma mia, riflettore mio, cannocchiale mio'' ... ''O, sole mio'' ... cum dormeam eu linistit langa un hambar de telescoape, cu atatea restante ...
Noa, la munca deci, la observatii, uraaa ............................... ( cand va fi senin ! )

Mircea