-----------------------------------
Bivanus
07 Dec 2025 17:19


-----------------------------------
Seara buna, din mica dar draguta experienta personala :
- Am testat Lacerta UWAN de 4mm si 7mm si au fost ok , gurile rele zic ca sunt clone Nag , nu stiu daca e chiar asa dar s-au vazut bine pana foarte aproape de margine in tubul meu F/7 L-am cumparat doar pe cel de 4mm gasit aici pe forum , chiar daca facea un pic de kidney-bean in functie de cum plasam ochiul 'pata' era subtire  si nu afecta centrul imaginii. Cel de 7mm nu imi facea figura , mi s-a parut ca are un raport pret / calitate foarte bun dar aveam alte oculare la aceeasi lungime optica.De cel de 16mm am citit ca nu e reusit insa nu am pus ochiul pe el.
- Am luat si este in in uz pe domnul ES 14mm 82° de care sunt foarte multumit si de cum se vede si cat de usor se vede - eye-relief  mai mare cu vreo 5mm dect Nag T5 16mm care m-a tentat dar la testare m-a facut sa banuiesc ca a fost proiectat sa-l insurubezi direct in orbita oculara   :roll: Am avut si ES 16mm 68° : mic,dragut si foarte bun , vandut unui coleg ca sa faca pereche pt binoviewer - am preferat 14mm pt ca la un AFOV un pic mai larg da si o magnificatie mai mare.  
- La categoria 24mm folosesc un Pan de la TV , dar am avut ocazia sa ma uit si printr-un ES 24mm 68° si mi-ar fi foarte greu sa zic ceva de rau despre ambele. Cei de la ES au si fratiorul la 82° daca vrei sa mergi pe 2" in loc de 1.25".