-----------------------------------
Cristian Kata
10 Dec 2025 13:10


-----------------------------------
"cu aceea&#537;i calitate optica" aici e tot secretul, daca eliminam aceasta observatie, un binoclu 7x poate arata mai multe stele decat un 10x, asta in viata reala, in filme (teorie) poate fi alfel. A mai fost odata o contra pe tema asta, si am testat personal, am si spus, cu 7x vedeam mai bine decat cu 10x stele slabe, erau minuscule in 7x dar erau clare iar in 10x era cu semn de intrebare daca chiar le vad sau doar pt ca stiu ca sunt acolo le vad, diferenta calitativa dintre cele doua binocluri fiind semnificativa. Referitor la Habicht 7x42, dupa cum stiti are o profunzime de camp traznet, cam greu de batut la acest capitol un Habicht 7x42, ce am vazut eu ca e mai zmeu decat Habicht si mai zmeu decat orice din tot ce am vazut, este Zeiss 7x50B care are o profunzime de camp fantastica,  la 50m terestru esti in focus fara probleme, chiar si mai putin daca nu esti prea aspru, adica si la 30m, si in acelasi timp stelele sunt focusate perfect, e singurul binoclu la care nimeni nu s-a atins de reglaj indiferent la cine l-am dat, inclusiv persoane cu diferenta de dioptrie foarte mari. (Stiu ca tot pomenesc de zeiss 7x50B dar e preferatul meu :).  )