-----------------------------------
dragos.n
07 Ian 2026 22:58


-----------------------------------
In trecut am vrut sa cumpar suruburi negre. Voiam mai multe tipo-dimensiuni, M3, M4, si M5, cu diverse capete si lungimi. Am cautat la noi, si am gasit cateva dimensiuni. Comanda minima 1000 bucati pe fiecare tipo-dimensiune. Ar fi trebuit sa cumpar vreo 25-30 000. Am luat vreo 800 in total.  Cate 20 sau 50, sau chiar 10 pe tip, din China. Suruburi 1/4 si 3/8, diverse lungimi. China.  Si cele care au sosit acum. Inainte sa cumpar am pierdut iar timpul cautand pe net la mai multe firme din Romania. Preturi foarte mari, tipo-dimensiuni putine, doar 6 la Hornbach, nimic din ce voiam eu. Am gasit la chinezi. Surub M4, lungime activa 60mm, cap randalinat cu diametru de 12 si inaltime de 10mm.

Degeaba se oftica americanii si europenii ca au chinezii surplus comercial de sute de miliarde. Inainte era Germania atelierul Europei. Si noi aveam ceva industrie. Acum, doar 6 tipo-dimensiuni la Hornbach? Vestul s-a obisnuit sa faca bani din speculatii financiare, nu din industrie, si uite ca nici macar comert inteligent nu mai stiu sa faca. Au iluzia ca barierele vamale vor falimenta China, dar de fapt vor duce la faliment tehnologic si financiar in vest.