-----------------------------------
gpaunescu
10 Ian 2026 18:47


-----------------------------------
Am cumparat si eu in ultimii ani vreo 5 telescoape (4 refractoare si 2 reflectoare). Nu am avut niciodata probleme mecanice. Cred ca numai unul a fost cumparat de la un magazin din Ro (nu ma intelegeti gresit ca nu cumpar din Ro, numai ca nu tot timpul gasesc ce vreau in Ro sau nu e pretul cel mai bun).

Si o multime de alte accesorii, monturi cumparate si din RO si de la magazinele din Germania, chiar si de pe aliexpress. 

Una dintre cele 2  probleme pe care le-am avut pana acum, a fost faptul ca cei de la teleskop-express.de mi-au trimis  un refractor ieftin de la Celestron in loc de Celestron SCT C6: a fost din cauza ca aveau coduri asemenatoare (va dati seama cat de mare a fost surpriza si frustrarea cand am vazut cutia la curier si nu parea de loc ca in ea ar fi putut fi un C6).
Dar au fost foarte rapizi in a rezolva problema si de a-mi trimite C6-ele (expediat chiar in aceiasi zi in care am facut plangerea), fara  astepta ca sa ajunga inapoi la ei cel gresit si toate cheltuielile suportate de ei.

Si a doua, cu un magazin din Ro (nu vreau sa ii dau numele), mi-a trimis un  generator de flat-uri, folosit (se vedeau urmele pe el); e drept ca eu comandasem unul de 150mm si au trimis mai mare (ar fi putut sa ma sune sa spuna daca nu mai aveau ce comandasem), dar nu era acelasi firma cu cel comandat. Am sunat, inapoi ca sa clarific problema, doamna s-a facut ca nu intelege ce vreau sa zic, produsul totusi functiona bine, asa ca am lasat-o balta si, din pacate pt ei, nu am mai comandat niciodata de la acel magazin.

Imi pare rau sa aud de asa experiente, care chiar sunt neplacute (mai ales cea cu refractorul APO),  in comparatie cu ale mele.

Unii parca ofera servicii (contracost) de a verifica produsele pe care le trimit.

Poate o practica si o forma de publicitate ar fi ca sa faca aceasta verificare din proprie initiativa si gratuit (nu vorbesc de verificari complexe, de optica sau altceva de acest gen) inainte de expediere. Mai ales, dar asta e numai parerea mea - poate gresesc, ca nu cred ca au un volum foarte mare de vanzari zilnice. Un magazin care ar face asta, sunt sigur ca isi va atrage mai multi clienti.