-----------------------------------
Super Mario
11 Ian 2026 13:10


-----------------------------------

Unii parca ofera servicii (contracost) de a verifica produsele pe care le trimit.

Poate o practica si o forma de publicitate ar fi ca sa faca aceasta verificare din proprie initiativa si gratuit (nu vorbesc de verificari complexe, de optica sau altceva de acest gen) inainte de expediere. Mai ales, dar asta e numai parerea mea - poate gresesc, ca nu cred ca au un volum foarte mare de vanzari zilnice. Un magazin care ar face asta, sunt sigur ca isi va atrage mai multi clienti.
Stiu un singur magazin care verifica gratuit telescoapele, inclusiv optica, inainte sa le expedieze, Teleskop Spezialisten din Germania. Mai stiu un magazin din Spania care face asta dar contra cost. Oricum mi se pare absurd sa platesti in plus dupa ce cumperi telescopul nou nout doar pt a te asigura ca n-o sa aiba defecte. Pai daca il cumperi nou nout evident ca trebuie sa fie fara defecte, ca doar nu e la mana a-5-a luat de pe OLX. Oricum bine totusi ca se pot returna desi si acolo iesi tu in pierdere pt ca magazinele cer ca in caz de retur clientul sa plateasca transportul. Iar la un telescop de marime medie (sau alt produs de cateva kilograme bune) ajungi sa dai si 150 - 200 lei pt transport doar pt a il returna, fara sa primesti nimic in schimb. Adica tot tu iei o (mini)-teapa fara sa ai nici o vina.