-----------------------------------
Bivanus
19 Ian 2026 23:19


-----------------------------------
Ce face plictiseala din om ! In lipsa stelelor am pus EAF la PAPO  :D 
TOUPTEK zice ca jucaria lor e compatibila cu ZWO EAF direct dar nu-i chiar asa , au facut mansete la ambele capete ale axului , dupa ce dai rotitele jos vezi ca nu ai destul metraj sa prinzi adaptorul.
Asa ca am taiat o bucata de plastic si am infipt-o ca prelungitor de ax , nu inainte de a ramane cu numitul ax in mana in timp ce rulmenteii se dadeau fericiti de'a dura pe sub mobila. Dupa nitzel exercitiu fizic si niscai strigaturi stramosesti , am pus totul la loc - iese usor dar si intra usor - si o data ce am prins motorul pe bracketul fixat in doua suruburi (s-au potrivit cele din kitul ZWO) tot ansamblu sta fix si nu permite prelungitorului de plastic sa cada.
Cum afara nu e de iesit am folosit ca tinta un loz Zodiac cam la 5 m de mine printr-un hol & bucatarie. Nu m-am complicat cu montura si Asiair am mers pe manual din telecomanda ZWO ,a mers foarte bine , neted si asa de fin ca pe 'SLOW' aproape nu sesizam schimbarea , am dat pe 'FAST' Singura plangere e greutatea mare a EAFului care dezechilibreaza ansamblul , ar fi interesant un auto focuser mai usurel.