-----------------------------------
real32
29 Ian 2026 18:10


-----------------------------------
Gata, m-am abonat și eu la Arcanum! Mulțumesc mult pentru recomandare.

Așa cum am mai spus, informațiile nu se potrivesc pentru cel de-al treilea cutremur, cel din data de din 29 decembrie 1868/10 ianuarie 1869 (de magnitudine ceva mai redusă), care apare: 
- la Rethly, la ora 20:30, din surse "vestice" (ziarele de limbă germană Pester Lloyd, publicat la Budapesta, Die Debatte și Neue Freie Presse, publicate la Viena și Das Prager Abendblatt, publicat la Praga, profesorul Fuchs, geologul Griesbach, etc), probabil timp solar mediu la Budapesta;
- în însemnarea de pe CRV 574, Critil și Andronius, la ora 21:00, probabil timp solar adevărat în regiunea Iașului;
- la Hepites, la ora 20:08, probabil timp solar mediu, la Observatorul de la Școala de Medicină;
- în cotidianul Românul, la ora 20:00 la Vaslui și 20:05 la Leova, probabil timp solar mediu la București (unde a apărut publicația).

Primele două surse sunt compatibile, la fel și ultimele două, dar Rethly și CRV 547 sunt cu aproximativ o oră înaintea lui Hepites și a ziarului Românul.
Probabil sursele de la București (Hepites și Românul) sunt mai credibile, dar nu sunt chiar sigur.  :D