-----------------------------------
sorin georgescu
18 Feb 2026 01:39


-----------------------------------
va contraziceti degeaba. E vorba de fapt ca fiecare vrea sa creada ceea ce vrea el sa creada. De data asta CristiB  a avut un punct de vedere obiectiv cand a zis ca nu se poate emite nici o parere pana nu le ai pe ambele si le pui la ochi. Drept dovada si Cristian Kata poate sa recunoasca ca pana nu a avut prezentul binoclu, avea o parere mai buna despre cele din dotare. Deci comparatia reala, fizica, e totul. 

Tudor are si el un semi-argument, cum ca niste "guru" au scris pe net diverse pareri. In cazul asta ii amintesc ca toti acesti "guru", corifei au interesele lor comerciale. Ca branza e pe bani si la ora asta netul da de mancare la multi laudatori. Observand si alte domenii la care sunt pasionat hobbyst, toti marii "guru" urmeaza cam aceeasi traiectorie. La inceput pleaca onesti, pasionati, entuziasti, corecti si incet, incet se strica cum dau de bani. Unii isi mentin o conduita chipurile morala si obiectiva, dar in spatele acestei fatade se afla totusi niste interese care duc direct la niste castiguri. Mai pe scurt, cam toti in final ajung corupti si incep sa masluiasca. Foarte greu sa detectezi pe forumuri pe aia care chiar sunt onesti. Sunt extrem de rari si evident, fiecare vede in felul lui, doi oameni pun acelasi binoclu la ochi si emit concluzii cateodata chiar opuse.

Deci Tudor, aici esti doar in situatia ca iti place tie sa crezi ce iti place tie sa crezi. Uite, eu personal desi sunt mult inferior ca experienta in domeniu, prefer sa cred ca NL-ul este superior chinezului mirobolant aparut peste noapte vedeta. Mi se pare mai logic, mai aproape de firesc lucrul asta, avand in vedere traditia, reputatia si preturile Swaro.... Sau pe scurt, asa imi place mie sa cred cum tie iti place sa-i crezi pe aia care au zis ce au zis. 

Insa adevarul nu poate fi aflat decat avandu-le pe ambele si comparand. Aici fiind si punctul slab al problemei deoarece costa mult.

Apropos, in noiembrie mi-am cumparat un Delta Titanium 8x42 (nu tocmai ieftin) de care sunt extrem de multumit. Dar am neglijat sa postez aici pe forum..... Sau nici nu am vrut. Citind acum discutiile astea ...... imi dau seama .....mai bine ca nu postez "review-uri"....

Si inca ceva, ma gandesc sa-mi comand si eu un chinez din asta 10x42 (noroc ca am ales Delta 8x42, ca acum nu as mai fi avut nici o justificare!). Macar acum la inceput deoarece am observat ca astia dupa ce castiga piata si laudele incep sa "usureze" produsul pana nu mai seamana cu primele scoase....