-----------------------------------
Mircea Pteancu
18 Feb 2026 12:27


-----------------------------------
Am sa punctez doar doua lucruri. Nu pot sa-l contrazic pe Sorin in privinta onestitatii review-verilor profesionisti. Dar eu am amintit de Neil English asa ca ma simt obligat sa precizeze ceva. Pe de o parte, Sorin are dreptate iar Neil are un interes comercial. Dar numai in senul ca priveste produsele analizate din buzunarul amatorului. Interesul acestuia, de a primi cat mai mult pentru o suma data este ceea ce il ghideaza.

Cu parerea peiorativa despre chinezi nu pot sa fiu de acord. Ani multi am fost si eu acolo pana cand m-am lamurit. Este adevarat si este in acelasi timp neadevarat ca au calitate fluctuanta, ca nu pastreaza nivelul de calitate. E o realitate cu multe fete, colegate. Din punctul lor de vedere fac un lucru minunat pentru care eu nu pot decat sa-i admir. La ei nu este ca in Occident unde regula este canibalismul. 
La chinezi, de indata ce un produs sau o familie de produse ''a prins'' , ''friptura'' este impartita si altora. Acela este momentul in care apare caderea de calitate. Produsul incepe sa fie facut in doua sau mai multe locatii. Una cu experienta iar in cealalta cu oameni care ieri au venit din lanul de orez. Daca cumperi un produs, e un proces absolut aleator, nu stii la care dintre fabrici a fost facut. Asa lupta ei sa ridice neamul lor din saracie. Bravo lor!

Sa nu uitatam insa, aceasta ridicare din saracie a lor are loc pe buzunarul nostru, pentru ca o clica intreaga de kkciosi zabalosi de la noi au decis de mult sa ne sacrifice. Iar acum nu exista alternativa. Cine o sa-i mute la furnale, in mine si la cuptoarele de copt sticla  pe lobotomizatii pentru care munca inseamna linsul ecranului de telefon si a fi influencer?

Doar niste opinii. Mircea