-----------------------------------
Cristian Kata
21 Feb 2026 12:53


-----------------------------------
Revenind la subiect, trebuie sa va spun ceva ce nu imi place sa va spun. Este vorba despre reglaj DIP despre care Tudor zicea ca a gasit pe forumuri cum ca daca nu il reglezi exact e dificil spre imposibil de privit, am mai pomenit de acest lucru. Pot sa va spun absolut sigur ca exemplarul lui Cornel NU are aceasta problema, astept si confirmarea lui mai ales datorita faptului ca el, Cornel, foloseste un reglaj al DIP mai mare decat DIP a lui reala, asa ii place lui, lucru pe care l-am vazut cand a fost la mine Cornel. Daca binoclul are problema respectiva, ar trebui sa aibe probleme serioase cu o DIP semnificativ mai mare decat cea reala, dar problema nu exista, garantat. In acelasi timp nu pot sa nu ii cred pe cei care au intampinat problema asta, rezulta ca deja avem cel putin doua variante de SRBC, prima care ar fi avut aceasta problema si ce actuala. Problema se pune in felul urmator: de unde stii din ce stoc primesti? Iar ma ia groaza cand apare in ecuatie "norocul". Sau mai exista ipoteza ca cei care au raportat problema erau analfabeti in binocluri, dar nu cred pt ca problema am inteles ca a fost raportata si la Bosma care e oarecum aceeasi treaba cu SRBC optic dar cu mult plastic de aceea e si mai usor Bosma. Asa ca eventualii viitori posesori, care intampina problema semnalata,  trebuie sa faca retur fara a sta pe ganduri, poate fi din primul sau primele loturi. Poate fi cumparat din multe locuri, nu vreau sa sune a reclama asa ca nu spun explicit de un a luat Cornel si nici nu garanteaza 100% ca nu dai gresi daca iei de la acelasi magazin. E bine ca problema a fost remediata daca chiar a existat, dar e rau daca exista pe piata si exemplare din primele loturi.

PS sau de ce am exclude faptul ca poate fi doua linii de productie...un fel de "original si fals", pe mine nu m-ar mira, daca chinezul copiaza pe european, de ce nu ar copia si pe chinez...eventual cu un cost mai redus?

PS Il rog pe Cornel cand are timp sa puna o poza cu capacul de pe cutie unde e stiker-ul cu garantia, pun si eu o poza cum arata la primele loturi, o sa vedeti ca e diferit total, poate fi un semn mic in a recunoaste daca e stoc nou sau vechi, pt ca nu cred ca odata trimisa marfa din fabrica mai trimite cineva apoi alte cutii doar pt a corecta garantia.